Gastromand.dk | 14. August 2018

Scroll to top

Top

En kommentar

Dessertvin: Det skal du drikke til din Ris ala mande i år!

Dessertvin: Det skal du drikke til din Ris ala mande i år!
Familiefaren

Dessertvin er og bliver en overset vin, men det vil vi gerne lave om på! Derfor har vi nu flere år i træk kåret den bedste desssertvin til den lækre ris ala mande! I flere år er sejret gået til danske producenter hvilket understreger at vi virkelig kan noget indenfor det område i Danmark!

√Örets julevin, √•rets t√łrrebobler og snart er¬† √•rets s√łde bobler er p√• plads, s√• det burde du have godt styr p√• ikke? Men hvad skal vi drikke til juleaftens ris ala mande? Der var mange gode bud og fremgangsm√•den er den samme, som n√•r vi k√•rer julevinen.

Et lille lineup i √•r…

LÆS OGSÅ: Ris à l’amande med kirsebærsauce

 

Både Frederiksdal og Cold Hand Winery adskilte sig igen fra flokken men også Alvear Pedro Ximenez Solera fra Andrupvin gjorde sig bemærket.

Reelt kunne man godt forsvare at drikke samtlige af vores vine til julemaden, men der skulle udv√¶lges nogle spidskandidater. Igen blev der givet point – duftet, smagt og diskutteret. Panelet var ret enige. Her er de bedste bud p√• vin til ris a la mand’en 2017!

 

LÆS OGSÅ: Sidste års vindere

 

Cold Hand Winery Prunus Nigra

Den kolde h√•nd fra Randers har det med at snige sig ind overalt hvor den kan. Den har v√¶ret med de sidste mange √•r og ligger ofte i top – i √•r var ingen undtagelse. For os at se, s√• er det √©t af Danmarks bedste vinhuse indenfor frugtproduktion. Cold Hand Winery har ogs√• en fantastisk syre og duft af kirseb√¶r som fors√¶tter i det uendelige! For mig er det klart tanninerne som vinder her da det sammen med s√łdme giver en fuldendt vin! N√¶ste √•r har vi h√łrt, at der kommer endnu vildere fra Cold Hand Winery som skulle v√¶re endnu vildere!

 

 

 

 

6/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

250 kr. pr. stk. hos Cold Hand Winery

Rutherglen Muscat, Chambers Rosewood Winery, 37,5 cl

Normalt s√• er muscat faktisk ikke mig, men denne her fejede benene v√¶k under mig! Fyldig og indens med noter af appelsinskal, t√łrrede frugter, rosiner og en snart af kaffe i afslutningen. Absolut flot og fuldendt med masser af s√łdme. Hvis du er typen som t√¶nker, at for meget syre ikke er dig – s√• har du vinderen her!

 

 

 

 

5/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

119,- ved k√łb af 3 stk. hos Propperiet

Frederiksdal Sur Lie

Frederiksdal er sindsyg skarpe når det kommer til kirsebærvin og inden du får associationer til din gamle tantes gemte flaske fra sidste år, så nultil lige dig selv, because this is fucking awesome! Duft  af modne kirsebær, bitre mandler og marcipan! Det her er elegant, det er smukt og velbalanceret mellem fedme og syre. Det virker til Frederiksdal har uppet deres game endnu mere for denne udgave var utrolig skarp i år!

 

 

 

6/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

189 kr. pr. stk. hos Frederiksdal

Alvear Pedro Ximenez Solera 1927

Inden du nu tror vi har druppet en sherry fra 1927, s√• ro p√• – den er blended og der skulle eftersigende v√¶re dele af sherry fra 1927 blandet i denne vin. Dette er en smuk dessertvin med masser af kraft og kompliksistet. Noter af n√łdder, karamel, sirup, svesker, blommer, rosiner og chokolade – faktisk kunne jeg blive ved, men I er vist med. Igen m√• jeg sige, at det faktisk er l√¶kkert at f√• vine med i toppen som er mere s√łdmefulde og har mindre syre.

 

 

 

 

6/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

149 kr. ved k√łb af 6 stk. hos Andrupvin

M. Chapoutier, Banyuls 2015

Vi slutter af med endnu en overraskelse fra Banyuls som er lavet på Grenache Noir druer. Den har masser af fad og lidt som en hybrid mellem en portvin og en madeira. Denne havde for mig lidt mere friskhed som gjorde det godt til vores klassiske jule dessert. Masser af duft af appelsinskal, karamel og blomme Рen rigtig lækkerbisken hvis du gerne vil have noget midt imellem vores danske dessertvine og Alvear Pedro og Rutherglen Muscat.

 

 

 

 

5/6 Gastromands Bed√łmmelse' width=

129 pr. stk. hos Kjær & Sommerfelt

 Deltagerne

Hvem?

Hvordan?

Alle vine blev smagt til en god omgang ris ala mande med det hele. Herefter blev der giver point og skrevet noter og til sidst valgt en Top 3. Afslutningsvis er der vist bare tilbage glædelig jul herfra!

Kommentarer

Smid en kommentar