Food on Film – take 3: The Whammy Burger
Nu bliver det lidt mere nørdet på filmsiden, for faktisk så findes denne burger slet ikke i virkeligheden. Ikke desto mindre fortjener den at blive genoplivet. Uden at røbe for meget så er denne film fra de gode 90’ere hvor jeg og min gode ven “Sergent” stort set ikke lavede andet end at se film dagen lang. Netop denne film og Terminator 2 som kom et par år før hører blandt dem, som vi har set allerflest gange hvilket betyder ca. 20-25 gange – jeps – jeg lyver ikke! Dengang så tænkte jeg faktisk ikke videre over, at filmen er meget samfundskritisk og tager nogle interessante emner op, men så igen jeg var også kun 13 år gammel.
Prøv også: Food on Film – take one: Big Kahuna Burger
Inden vi kigger på opskriften, så lad os lige nyde et billede af vores hovedperson – og så kan I godt begynde at gætte på filmen – og ærligt? Hvor mange af jer kunne svare allerede inden I så Michael Douglas?
Prøv også: Food on Film – take 2: White castle Burger
Det tog noget tid at gennemskue denne burger og da den jo dybest set ikke eksisterer bortset fra nogle få steder i verden uden egentlig at være en rigtig kæde, så er det jo op til reseach at få den slags til at lykkes. Jeg har fundet en del bud på nettet, men ingen af dem synes at være særlig gode, så jeg har lavet hvad jeg mener må være korrekt. Hvis du har set filmen, så klipper de lige kort over på et skilt hvor man ser burgeren, hvorfra jeg har brugt opbygning og tilbehør. Så du laver burgeren med mayonaise på vappen, hakket salat, bøf, tomat, løg, agurker, ketchup på vappen og så er du klar til at rulle!
Ingredienser
Bøfferne
- 500 g hakket oksekød - gerne fritgående
- 2 fed hvidløg1 spsk Engelsksauce
- 1 lille rødløg
- 3 små syltede drueagurker
- 50 g friskrevet cheddar
- Olie og smør til stegning
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
Tilbehør
- Burgerboller efter valg eller brug linket i opskriften
- 1 Bøftomat eller en stor tomat
- Syltede arugker brug linket i opskriften
- Rå løg ringe
- Mayonaise Hellmans eller vores hjemmelavede igen brug linket
- Ketchup
- Lollo Bionda salat det kan være lidt svært at opdrive
Sådan gør du
Bøfferne
- Hak rødløg, hvidløg og drueagurker fint og bland det i farsen.
- Tilsæt Engelsk Sauce, ost, salt og peber og vend det godt sammen.
- Stil det på køl 30 min.
- Form nu bøffer i passende størrelse
- Steg dem på en varm pande med halv olie og halv smør, nu behøver ikke at sparre for sammensætningen i bøfferne gør let, at de kan sætte sig lidt fast.
Tilbehør
- Skær boller igennem og pensel dem med olie, varm dem i ovnen eller på en pande eller som mig med en flammekaster :-)
- Snit løg og tomater og hak salaten og så er det bare i gang med at bygge!
Gastromand mayonnaise og Gastromand agurkesalat
Og lad mig så høre svaret på Food On Film take 3?
Stik os en kommentar-
Wauw, lækre billeder Mads. Og sikke en sjov idé.
Ps. Hvordan kan man se en film 25 gange?-
Hey Nadia – altid en fornøjelse når du dropper ind – hehe, jamen vi var unge og havde ikke den store fidus til at rende rundt og lege “røver og soldater”, så vi så rigtig mange film mange gange – faktisk så jeg Terminator 2 i biffen i 1991 – 10 år gammel første gang, og den var sgu ikke egnet til en 10 år dreng, men Arnold var jo Gud så ses det skulle den. Vi har grint af Falling Down så mange gange, igen nok lidt fordi vi ikke forstod meningen, men egentlig bare faldt for alle de destruktive scener Michael Douglas står for…
-
-
Falling Down :-D
-
Korrekt Jens – bedste scene deri må næsten være den hvor han skruer priserne hos “Mr. Lee” tilbage til 1960’erne fordi han ikke vil betale 85 cent for en cola :-)
-
-
tror du mangler links til mayo og boller – ellers fin artikel og i det helt taget cool serie :)
-
Jamen for pokker Ulrik – det gik vist lidt forhurtigt – den er opdateret nu og tak for rosen. Jeg nyder virkelig også at lave de her indlæg, men for pokker, der er faktisk ikke helt nok af dem – fantasien og kreativiteten skal i brug til de næste (selv om nr. 4 er fundet og lavet :-))
-
Comments