Gastromand.dk | April 18, 2014

Til toppen

Top

390 Kommentarer

Pulled Pork Burger – den ultimative grillopskrift!

Pulled Pork Burger – den ultimative grillopskrift!
avatar

Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt Pulled Pork ved man hvorfor – og så er det slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens laves i en ganske almindelig Weber-grill – eller en ovn, hvis man er indstillet på at snyde lidt;-).

Læs også: Her får du Københavns bedste burger

Men lad os understrege: Det bliver bedst i grillen, hvor dyret får en masse røg!

Prøv også: Flere suveræne burgeropskrifter

Nedenfor følger opskrift og erfaringer med den ultimative amerikanske grillklassiker. Husk også at tjekke de mere end 250 kommentarer for erfaringer og tips til pulled pork.

Prøv også: Spareribs – Pulled Porks arvtager!

Til 15 personer brugte vi 3x2kg nakkefilet (kødet svinder en del i løbet af 10-12 timer), hvilket resulterede i en ca. pris på latterligt lave 225 kr. for kød til 15 personer!

pulled pork burger

Gastromands Pulled Pork Burger

 

Læs også: Jagten på den ultimative Chili con Carne

 

4.8 from 35 reviews

Pulled Pork – den store grilleksamen!
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: American
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 15
 
Ingredienser
Udstyr
  • 1stk. kuglegrill el. lign.
  • Træ til røg
  • Grillkul – alternativt briketter
Kød
  • 3×2 kg nakkefilet
Pulled Pork Rub
  • 3 dele (eksempelvis en spsk,) salt,
  • 3 dele rørsukker,
  • 3 dele paprika,
  • 2 dele barbecuekrydderi el. lign.
  • 1 del cayennepeber,
  • 1 del chillipulver,
  • 1 del spidskommen
Tilberedning
Dagen før – Rub ‘n’ wrap
  1. Dagen før “rubbes” nakkefileten med følgende Pulled Pork Rubben.
  2. Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter – Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
På dagen – Tilberedning
  1. Ca. 12 timer før forventet spisetid blev de to stege lagt i ovnen ved 110 grader (ja, jeg snød de første to-tre timer da min krop ikke fungerer optimalt kl. 7.30 på en lørdag:-).
Opsætning af grill til pulled pork
  1. Grillen (vi brugte en 57cm Weber) kan opsættes på en af to måder for nemmest at holde grillen omkring de 110 grader (brug et ekstra digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i grillen):
  2. KUL: Start med 3-4 stykker kul (kul, ikke briketter) og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
  3. BRIKETTER: Stil briketterne i 2 ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne skulle gerne antænde hinanden stille og roligt i løbet af dagen
Røg
  1. Kød tager bedst imod røg når det er råt, derfor kan du med fordel give stegen et skud røg vha. diverse flis-typer – mest almindelige er egetræ og hickory – om træet skal i vand inden er en religionssag…
Tid og sluttemperatur
  1. Efter 10-12 timers venten er sener nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage!
  2. Er der stadig et par timer til du skal spise, så tag kødet ud vws 90 grader og smid et stykke staniol omkring.
  3. Er serveringen lige op over, lader du blive 93 grader før du tager den ud og puller
Træk svinet
  1. Kødet trækkes herefter fra hinanden – se billederne
  2. Hæld lidt æblejuice og evt. lidt kold vinegar sauce over kødet
  3. Drys til sidst det trukne kød med den ekstra rub
Noter og anretning
Vi serverede Porken med hjemmelavede burgerboller, kold vinegar sauce, varm barbecue sauce, hjemmelavet Coleslaw – alle sammen opskrifter inspireret af Grillguru.dk

 

Det er nemt, men blot lidt tidskrævende. Pulled Pork er og bliver GRILLOPSKRIFTÉN!

Opskrifter på tilbehør

Nyd underværket blive til…

Der grilles…

 

Prøv også: Bacon Explosion – ord er overflødige

 

… og der grilles

… og så er vi ved at ha’ en fornuftig kernetemperatur

Heraf navnet: Pulled Pork

Det ene fad pulled pork… vi havde selvfølgelig mere end et

Hjemmelavede burgerboller a la Grillkokkerier.dk

Hvis man var en rigtig kød-dreng, så stoppede man her og lagde toppen på.

Men den fik noget lækker hjemmelavet coleslaw

… og lidt ekstra tilbehør i form af øl, fritter og Mad Dog Salad

 

Velbekomme!!

Har du spørgsmål til tilberedningen af Pulled Pork, så gør som mange af vores andre brugere nedenfor og SPØRG LØS!

Kommentarer

  1. Hej David.

    Jeg er ret sikker på at du ikke ødelægger noget, men det er ikke nødvendigt:-)

    • David

      Det var en kæmpe success! Dejligt saftigt kød, og konsistensen var som en rigtig mør helstegt kylling, mmmh.

      Nu kan jeg ikke lade være med at tænke på hvilke andre typer kød som ville kunne laves med samme metode.. har du nogle anbefalinger?

      Ved at Kvickly nogle gange har noget rigtig lækkert Australsk okse med masser af fedt (Premium hedder det), har du nogen erfaring med at lave den slags med pulled pork metoden, eller kan man ikke behandle okse på asmme måde?

  2. Lars

    Hej Gastromand
    Tak for en fin hjemmeside, gode opskrifter og ikke mindst de mange uddybende kommentarer til læserne. I går lavede jeg PP for første gang (og den blev go´) og står nu med nogle spørgsmål, som jeg gerne vil forsøge at afklare inden næste gang :-)

    Jeg har en alm. 57 cm weber, brugte Head Beads i to ringe rundt langs kanten (plus lidt ekstra briketter oven på ringene, bare for en sikkerheds skyld), samt selvfølgelig røgtræ på toppen.
    Briketterne blev antændt i den ene side og bredte sig herfra rundt til begge sider. Efter nogle timer var der altså ild “to steder” i grillen. Derfor havde jeg også lidt svært ved at holde temperaturen nede omkring 110, uden at den var ved at gå ud for mig. Så min tanke er at lave en brudt cirkel næste gang med kun eet brændingssted og så til gengæld (formodenlig) fuld åbning på begge spjæld. Hvad siger du/I til dette?

    En anden tanke er, om det er fornuftigt at anbringe stegen/e i en grillbakke i stedet for direkte på risten? Det vil måske skåne stegen for varmen fra kullene. Selvom stegene ikke ligger direkte over kullene (men steges indirekte), er der dog en del strålingsvarme fra “brændingsstederne”. Men vil den væske, som trods alt siver fra stegen, så ligge og soppe og ødelægge barken/skorpen?

    Er der nogle af jer der har erfaringer med dette?
    I øvrigt står den på resten af pulled pork i dag, og vi går allerede og glæder os til spisetid :-)

    De bedste hilsener fra Lars

    • Lars

      Det er klart bedre kun at lade ilden brede sig “til den ene side”. Det er lettere at holde temperaturen tæt på 110 grader.

  3. stineder?

    jeg får gæster til pulled pork i morgen aften, og skal derfor lave det for første gang… mit svin vejer 2,7 kg.. hvor længe skal det ca have ved de 110 gra

  4. stine

    Jeg får gæster til pulled pork i morgen aften, og skal derfor forsøge at lave det for første gang… mit svin vejer 2,7 kg, hvor længe skal det ca have ved 110 grader? og skal det være varmluft eller alm. ovn? (har desværre ikke mulighed for grill)

    Kæresten har ønsket at det skal være med bbq.. Kan man godt marinere den i bbq marinade, og lade den stå natten over og trække, pakket ind i vita wrap? og så smide den i ovnen UDEN rubben..?

  5. Jesper

    Jeg får besøg af en flok drenge næste weekend, og der skla selvfølgelig PP Burger på bordet :)
    Det er første gang jeg laver det, men har alligevel tænkt mig at kaste mig ud i at lave svinet på grillen.

    Mit spørgsmål er bare om det kan lade sig gøre at lave en stor steg, eller om jeg skal satse på to mindre istedet for?
    Vi bliver enten syv eller ni mand, det ligger ikke helt fast endnu..

    Hvor tidligt skal jeg begynde at tænde grillen osv..?

    Ellers kanon hjemmeside, med super opskrifter og vejledning :)

  6. Hej Jesper.

    Tak for rosen – vi gør vores bedste:)

    Lav du bare din steg som een steg.

    Du skal nok regne med at skulle begynde ca. 12 timer før forventet spisetid.

  7. Thomas

    Jeg får besøg af drengene på lørdag til en omgang PP efter jeres opskrift – har store forventninger :)

    Jeg har købt to stege á 1,6 kg – hvor længe skal disse have i ovnen ved 110 grader?

  8. M

    Jeg vil godt lige følge svaret til Thomas – jeg skal nemlig stege 2 stege á 2100 gram lørdag. Det er til en polterabend, så de kommer til at stå og passe sig selv mens vi er afsted, og derfor vil det være fint at kende stegetiden nogenlunde… (Der er dog en hjemme, der kan holde øje med stegene)…

  9. Thomas Stentz

    Hejsa Alle sammen :)

    Jeg vil lige dele lidt ud af mine erfaringer med PP i ovn (ja…jeg gider heller ikke stå og rode med kul og termometre hele natten)

    Jeg følger opskrifterne på http://www.gastromand.dk slavisk – pånær – til rubben. Dér bruger jeg gerne brun farin (fordi jeg ikke har andet i huset) i stedet for rørsukker. jeg briger også én del Smoked Paprika, af de 3 dele paprika der er listet (det opvejer lidt for den mandlende flisr i weber’en). Cayennepeber har jeg heller ikke, så det bliver 2x stødt chili i stedet :-)
    Og man kan ikke komme for meget spidskommen i ;)

    Jeg smider gerne mine stege i ovnen sent om aftenen eller står op midt nat, og smider dem ind. 110 grader uden varm luft, og med en bradepande med vand i, i bunden. alt fra 12-18 timer er fint – de kan ikke få for meget – KUN for lidt!
    Når der er en times tid, til servering sætter jeg varm luft på, for at gøre skorpen lidt hårdere – det kan vi godt li’.

    Husk endelig at få købt æblejuicen og lavet en kold vinegar sauce!! Det er en formidabel syrlig modvægt til den lidt fade smag PP’en har.

    Sidst der var tilbud i Bilka kobte jeg 11 nakkefiletter til fryseren og har lige lavet Dry Rub til det næste års tid (brugte decilitermål i stedet for spiseskefulde) :D

    Vi Elsker PP og Gastrmands opskrifter holder hele vejen hjem!!!

    Bon Appetite ;)

  10. Grill fanatikeren

    Hej alle sammen.

    Nu har jeg igennem tiden forsøgt mig en del ud i røgens kunst og det har selvfølgeli også bragt mig forbi pp – dog kun på smokey mountain da den er nemmest og styre temperatur på. Ok, så nogle små fif.. Rubben.. Jeg er ikke religiøs med hensyn til den og jeg har da også forsøgt mig en del frem, men hvis man skal have en spændende smag frem kan man forsøge sig med at smøre stegen ind i sennep inden man kører rubben ud over. Dette giver en tydelig og interessant ekstra smag og derudover så hjælper sennepen således også til at binde rubben til stegen. Hvis man anvender sennep, behøver stegen ikke ligge i tør marinade (rubben) hele natten igennem. Typisk vil en time være nok..

  11. JGaard

    Hejsa, sig nærmer julen og jeg har tænkt mig at forbrude mig mod alt hvad der er helligt på denne side. Den danske julefrokost trænger til en frisker, så stegen bliver pulled pork burger, med rødkåls coleslaw. Jeg har ikke testet nogle af delene endnu, men har i ikke et bud på en jule inspireret RUB.

  12. Ausfart Freihalten

    De “nye” Heatbeads er ca. 50% tykkere, så de er sværere at få til at brænde i kæde i 12-13 timer ved kun 100-120C. Jeg røger med kirsebærtræ u. bark hugget i grove klumper over natten og afslutter kødet i ovnen ved 100C, pakket tæt ind i alufolie, i ca. 12t til kernetemperaturen er på 90C. En “tæt” rub forhindre røgsmagen i at trænge ordentligt ind, så jeg bruger en rub af farin, løgpulver, knust allehånde og salt, som kødet får lov at trække i 12-24t. Som regel behøver jeg ikke “pulle” kødet, det er nok bare at røre rundt i det :D

    Skal det være “julet” vil jeg anvende lidt kanel, laurbærblade, stjerneanis og en snaps gin til at trække med rubben, som så nok bliver til en marinade.

  13. Maria

    Hej med jer,

    Skal lave PP for første gang næste weekend og har lige et spørgsmål, som jeg håber, at I kan hjælpe med svar på :o).

    Er der nogen, der ved, om man altid kan få nakkefilet i supermarkedet som Bilka og Føtex, eller om det er noget, man skal bestille ved en slagter for at være sikker på at få en, den dag man skal bruges en :o)?

    Mange hilsner

    Maria

  14. Hej Maria.

    Jeg har endnu ikke oplevet ikke at kunne få nakkefilet i Føtex – gætter på det samme er tilfældet i Bilka. Men du smutter naturligvis forbi din slagter ik’? ;)

    • Maria

      Hej Anders,

      Tusind tak for svar – og jo, slagteren var helt klart planen :o). Har været forbi og høre om pris, og de sagde, at prisen for 2 kg er omkring 160 kr., så det er vel en fin nok pris :o).

  15. Gav den lige et skud i dag, fulgte jeres opskrift med vinegar sauce, boller, slaw osv. brugte følgende rub til 1x2kg nakkefilet:

    1 spsk. spidskommen (hel)
    ½ spsk. peberkorn
    ½ spsk. sennepskorn
    2 spsk. salt
    ½ spsk. tørret chili
    2 spsk. edelsüss paprika (mild)
    3 spsk. røget paprika
    3 spsk. brun farin

    Den var allerede på 90 grader efter ca. 6 timer ved 110 grader i ovnen (alm, ikke varm luft), skruede ovnen ned til 100, og efter ca. 16 timer blev den hevet ud, da havde den en temperatur på 99 grader, den var dejlig saftig og mør.

    Det er kraftedeme noget af det lækreste jeg nogensinde har forkælet ganen med!!! Perfekt efter en lang dag med eksamensopgave.

    I skal have tak for de gode opskrifter!

  16. Mette

    Hej!
    Skal der være vand i ovnen når man steger????

  17. Nej det er ikke nødvendigt Mette :)

  18. Det er godt nok småfrækt at skrive forfatter Gastromand, når du har tyvstjålet det hele fra Grillguru – du nævner godt nok også i meget lille tekst at du er inspireret af det, men come on. Din mest populære opskrift er stjålet.

  19. Novicen

    Tak for en super hjemmeside!

    Denne opskrift lyder meget lækkert. Det skal prøves til fødselsdagsfrokost i weekenden. Jeg ville egentlig gerne lave burgerbollerne selv, hvordan gør man rent praktisk når ovnen i brug. Tager man stegen ud et par timer før og evt giver den et lille genopvarmning i ovnen inden man “puller” ?

    Du har vel ikke en opskrift på mad dog salat….evt blot et god link?

  20. Hej Grilleren.

    Beklager at jeg ikke har opdaget din kommentar før nu…

    Det er vist ingen hemmelighed, at Gastromand, i de tidligere år, var meget inspireret af grillguru.dk (hvem er ikke det?).

    Når du skriver at opskriften er stjålet, går jeg ud fra, at du henviser til rubben, da resten af opskriften er tilrettet utallige gange de sidste 4 år?

    Jeg har forgæves forsøgt at finde opskriften på grillguru, men uden held. Måske du kan pege mig i den rigtige retning? :)

    Vi er naturligvis interesserede i at rette op på evt. fejl.

  21. Kan man lave pulled rådyr? Kunne tænke mig at lave det med bov eller måske en kølle. Hvis nogen har erfaringer med dette, så tøv ej. Skal bespise 20 buejægere (-:

  22. Hej Haller.

    Jeg tvivler på at der er nok fedt i rådyr til at det bliver godt, men der findes da opskrifter derude: http://www.browtineproductions.com/bbq-pulled-deer-butt.php :)

  23. Ingvar Richard

    Pulled pork er jo ikke bare mad…. Det er gudespise, er sikker på at vikingerne spiste det. Tak for suveræne råd og opskrifter. Jeg blev dog nysgerrig efter en opskrift på ‘mad dog salad’ og den har Jamie Oliver vist lavet/fundet/napset… Den kan ses her på ‘udenbyesk’
    http://www.paradisegroveavocados.com/avocado-recipe/mad-dog-salad/
    Jeg lavede trukket gris 2 gange sidste år, med stor succes og laver en portion til svigerfamilien i morgen tidlig ^^ glæder mig allerede.

  24. husholdningslæreren

    Min nye svigersøn havde kun smagt pp fra en TANKSTATION!!!! Det måtte vi rette op på øjeblikligt :)
    Jeg bruger en ekstra dag – fordi jeg sprænger nakkefiletten først. Jeg bruger også røget paprika i rubben – det bliver den bestemt ikke dårligere af. Og tilbereder i stegeso.

    Jeg havde ikke prøvet at marinere coldslawen først! Genialt – det vil være et must fra nu af.
    Jeg bruger altid meget fintsnittet bladselleri i min coldswlaw – det giver rigtig god smagsnuance.

    Vil gå på opdagekse på Jeres side. Dejligt inspirerende ser det ud.

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'