Gastromand.dk | 25. June 2016

Scroll to top

Top

437 kommentarer

Pulled Pork Burger – den ultimative opskrift

pulled pork burger
avatar

Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt pulled pork ved man hvorfor! Pulled pork er grillopskriften over alle grillopskrifter!

 

Prøv også: Pulled Beef

Og pulled pork er slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens laves i en ganske almindelig Weber-grill – eller en ovn, hvis man er indstillet på at snyde lidt ;-).

Læs også: Gastromands grillopskrifter

Men lad os understrege: Det bliver bedst i grillen, hvor dyret får en masse røg!

Prøv også: Flere suveræne burgeropskrifter

Nedenfor følger opskrift og erfaringer med den ultimative amerikanske grillklassiker. Husk også at tjekke de mere end 400 kommentarer for erfaringer og tips til pulled pork.

Prøv også: Spareribs – Pulled Porks arvtager!

Til 15 personer brugte vi 3x2kg nakkefilet (kødet svinder en del i løbet af 10-12 timer), hvilket resulterede i en ca. pris på latterligt lave 300 kr. for kød til 15 personer!

… og der grilles

 

Læs også: Jagten på den ultimative Chili con Carne

 

4.8 from 41 reviews
Pulled Pork med Coleslaw
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: American
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 15
 
Ingredienser
Udstyr
  • 1stk. kuglegrill el. lign.
  • Træ til røg
  • Grillkul - alternativt briketter
Kød
  • 3x2 kg nakkefilet
Pulled Pork Rub
  • 2 dele (typisk spsk.) salt
  • 3 dele rørsukker
  • 3 dele paprika
  • 2 dele barbecuekrydderi el. lign.
  • 1 del cayennepeber
  • 1 del chillipulver
  • 1 del spidskommen
Tilberedning
Dagen før - Rub 'n' wrap
  1. Dagen før “rubbes” nakkefileten med pulled pork-rubben.
  2. Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter - Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
I ovnen
  1. Ca. 12 timer før forventet spisetid blev de to stege lagt i ovnen ved 110 grader (ja, jeg snød de første to-tre timer, da min krop ikke fungerer optimalt kl. 7.30 på en lørdag :-)).
På Grillen
  1. Opsætning af grill til pulled pork: Vi brugte en 57 cm Weber, som kan opsættes på en af to måder for nemmest at holde grillen omkring de 110 grader (brug et ekstra digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i grillen):
  2. KUL: Start med 3-4 stykker kul (kul, ikke briketter) og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
  3. BRIKETTER: Stil briketterne i to ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne skulle gerne antænde hinanden stille og roligt i løbet af dagen
Røg
  1. Kød tager bedst imod røg, når det er råt, derfor kan du med fordel give stegen et skud røg vha. diverse flis-typer - mest almindelige er egetræ og hickory - om træet skal i vand inden er en religionssag...
Tid og sluttemperatur
  1. Efter 10-12 timers venten er sener nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage!
  2. Er der stadig et par timer til du skal spise, så tag kødet ud ved 90 grader og smid et stykke stanniol omkring.
  3. Er serveringen lige op over, lader du stegen blive 93 grader, før du tager den ud og puller
Træk svinet
  1. Kødet trækkes herefter fra hinanden - se billederne
  2. Hæld lidt æblejuice og evt. lidt kold vinegar sauce over kødet
  3. Drys til sidst det trukne kød med den ekstra rub
Noter og anretning
Vi serverede Porken med hjemmelavede burgerboller, kold vinegar sauce, varm barbecue sauce, hjemmelavet Coleslaw – alle sammen opskrifter inspireret af Grillguru.dk

 

Det er nemt, men blot lidt tidskrævende. Pulled pork er og bliver GRILLOPSKRIFTÉN!

Opskrifter på tilbehør

Nyd underværket blive til…

Der grilles…

 

Prøv også: Bacon Explosion – ord er overflødige

 

… og så er vi ved at ha’ en fornuftig kernetemperatur

Heraf navnet: Pulled pork

Det ene fad pulled pork… vi havde selvfølgelig mere end et

Hjemmelavede burgerboller a la Grillkokkerier.dk

Hvis man var en rigtig kød-dreng, så stoppede man her og lagde toppen på.

Men den fik noget lækker hjemmelavet coleslaw

pulled pork burger

Gastromands Pulled Pork Burger

…og lidt ekstra tilbehør i form af øl, fritter og Mad Dog Salad

 

Velbekomme!

Har du spørgsmål til tilberedningen af pulled pork, så gør som mange af vores andre brugere nedenfor og SPØRG LØS!

Kommentarer

  1. Mogens

    Jeg gider ikke spise burgerboller – så her blev det med rodfrugter, salat og flødekartofler :-)

    • Det fungerer også fint med plain coleslaw;)

  2. Tina Klijnstra

    Du skriver at briketterne antænder hinanden rundt i grillen, men jeg har da forstået at man ikke må have kød over briketterne sålænge de ikke har brændt, da det udvikler giftige gasser?

    • Hej Tina.

      Er det noget du har noget noget dokumentation på? :)

      • Andreas Larsen

        Kære Webmaster

        Grillbriketter er lavet med sprit, der gør det lettere at antænde kullene.
        Når sprit “brænder” bliver det til en gas, der optages i madvarer, og kan være umådeligt giftigt i store mængder.
        Specielt i lukkede rum som i en weber grill.

        Hvis der anvendes trækul er det selvfølgelig ikke et problem.

        • Morten

          Det er noget fordrukken sludder for at sige det mildt..

          C2H5OH + 3xO2 = 2xCO2 + 3xH2O + Energi.
          Når sprit(ethanol) brænder, er affaldsproduktet præcis det samme som når udånder, kuldioxid og vand.

          Røget fra kul er derimod langt mere giftig, og det er uanset om det er kul eller briketter!

    • Lars Flink

      Hej Tina
      Hvis ikke du har fundet ud af det allerede (da indlægget er ældre) kan du bruge krokus briketter. De indeholder ikke skadelige stoffer og brænder rigtigt godt. Jeg ved at weber bla laver dem.

  3. Sebastian

    Hej:)
    For det første, det ser vildt lækkert ud og lyder ret lige til.
    Jeg vil gerne høre hvordan ens fremgangs måde skal være hvis jeg ikke lige hr en have eller en stor Weber grill? Kam det laves i en ovn?

    Mvh Sebastian

    • Cathrine

      Kan evt. Rester fryses ned:-) og Sebastian min bliver altid lavet i ovnen den kommer ind kl 4-5 stykker om natten…. Det er det eneste der friviligt får mig så tidligt op ;-)))

    • Hej Sebastian.

      Som jeg også skriver i opskriften kan den sagtens laves i ovn og fremgangsmåde er den samme… :)

    • Henrik Sonnichsen

      du kan sagtens lave den i ovnen, jeg kommer stegen i en stegeso, gir den rub sum beskrevet, men jeg gir den 4 timer ved 180 grader varmluft, så får den også den der grill smag. jeg vil ikke anbefale dig at prøve at rygen den i ovnen, så det unlader jeg altså. Men det kan lade sig gøre. Hilsen kokken.

  4. Maiken

    Hej
    Kan man lave det i en weber q300 og hvordan

    • Det er jeg sikker på, at du kan Maiken. Eneste udfordring bliver at holde temperaturen nede på de 100-110 grader… :)

      • Jais Knudsen

        Jeg holder temperaturen nede på 100 til 110 grader i min q300 ved at holde låget en anelse åbent. Jeg lægger simpelthen en stålbørste i klemme i siden.

        I øvrigt laver jeg det i grill-ovn-grill. Først en solid gang røg i grillen om aftenen. Bare 30 minutter. Så i ovnen på 85 grader natten over. Om morgenen ud på grillen igen. Så er det spiseklart til frokosttid.

        • frandsen

          Hvorfor ligger du den på grillen til sidst Jais?

  5. Jeg vil prøve at lave denne opskrift i en ovn.
    Vil det være godt at putte kødet i en stegepose?

    • Hej Rosa.

      Jeg har ikke den store erfaring med stegeposer, men jeg kan da ikke forestille mig det skulle blive dårligere af den grund.

  6. Camilla

    Hej :)
    Min kæreste og jeg sværger til den her metode til pulled pork, men nu skal vi for første gang forsøge os med at opvarme det igen. Vi har lavet knap 10 kg pp til mandens 30 års fødselsdag i morgen, og vi har fanget det med æblejuicen, men men men… Hvad gør i så? Skal det i ovnen i et fad med staniol over? Eller bare direkte ind? Og hvor længe/hvilke grader har i ovnen på? Og hvor meget juice skal der egentlig bruges? mange spørgsmål ;)
    På forhånd tak for hjælpen :)

    Mvh. Camilla

  7. Patrick

    jeg skal prøve at lave pp i ovn. skal Svinet ligge på en rist, eller er det fint bare at ligge den i et ovnfast fad? og skal den overdækkes, fx med stanniol?

  8. Kulmorten

    Hej Rosa, det bliver perfekt i stegepose og du får en masse dejlig kødsaft, der kan bruges som grundmarinade til kødet inden servering.

  9. jesper

    Hej
    Vil bare høre om resultatet er ligeså godt hvis man i ovnen bruger stegepose ???

  10. Lasse

    Er der et nemt sted man kan skaffe træ fra?

    Lasse

  11. emily

    Mig og min kæreste laver pulled pork flere gange om året i en røg gril. Vi bruger farin til ruppen. Hvad er grunden til du bruger rørsukker??? Og jeg har set opskrifter hvor kødet ligger i en wiskey/saltlage i 12 timer inden den bliver ruppet. Er der nogen der har erfaringer med dette?

  12. Eva

    Supergod opskrift. Ikke sidste gang jeg laver det.
    Ændrede lidt i Rub’en og tilførte lidt røget paprika og røget salt.
    Superlækker coleslaw

  13. Christian

    Kan man bruge marinaden fra jeres pulled beef opskrift?

  14. Ann Winther

    Hej Jeg skal lave en gang pulled pork til Cykelteamet fra Five-boro bike tour:-)
    Jeg kan kun finde opskriften i grill. Hvor findes den til ovn. ?

    • Du bruger bare samme opskrift, tider og temperaturer;)

  15. Nicklas

    Til pulled pork rubben svarer en del til en spsk. og kan man evt. bruge røget paprika ?

  16. Mie

    Kan jeg lave pap fredag og varme den op søndag. Vh

  17. Tine Merle Madsen

    Jeg har efterhånden brugt din opskrift en del gange. Mangler kun æbleeddike/ketchup dressingen til sidst. Har lavet den i ovenen. Det er bare den bedste opskrift på på Pulled Pork! Tak 😀

  18. Sara Jeppesen

    Hej,
    Hvis man laver det aftenen før, kan man så rive den dagen efter, hvis det er til frokost?

  19. Helle

    Hvis den laves i ovnen, skal det så være alm. ovn eller varmluft?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften:  

%d bloggers like this: