Gastromand.dk | 24. October 2014

Til toppen

Top

409 Kommentarer

Pulled Pork Burger – den ultimative opskrift

Pulled Pork Burger – den ultimative opskrift
avatar

Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt Pulled Pork ved man hvorfor! Pulled Pork er grillopskriften over alle grillopskrifter!

 

Og Pulled Pork er slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens laves i en ganske almindelig Weber-grill – eller en ovn, hvis man er indstillet på at snyde lidt;-).

Læs også: Gastromands grillopskrifter

Men lad os understrege: Det bliver bedst i grillen, hvor dyret får en masse røg!

Prøv også: Flere suveræne burgeropskrifter

Nedenfor følger opskrift og erfaringer med den ultimative amerikanske grillklassiker. Husk også at tjekke de mere end 400 kommentarer for erfaringer og tips til pulled pork.

Prøv også: Spareribs – Pulled Porks arvtager!

Til 15 personer brugte vi 3x2kg nakkefilet (kødet svinder en del i løbet af 10-12 timer), hvilket resulterede i en ca. pris på latterligt lave 300 kr. for kød til 15 personer!

… og der grilles

 

Læs også: Jagten på den ultimative Chili con Carne

 

4.8 from 35 reviews
Pulled Pork med Coleslaw
Forfatter: 
Kategori: Hovedret
Køkken: American
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 15
 
Ingredienser
Udstyr
  • 1stk. kuglegrill el. lign.
  • Træ til røg
  • Grillkul - alternativt briketter
Kød
  • 3x2 kg nakkefilet
Pulled Pork Rub
  • 3 dele (eksempelvis en spsk,) salt
  • 3 dele rørsukker
  • 3 dele paprika
  • 2 dele barbecuekrydderi el. lign.
  • 1 del cayennepeber
  • 1 del chillipulver
  • 1 del spidskommen
Tilberedning
Dagen før - Rub 'n' wrap
  1. Dagen før “rubbes” nakkefileten med følgende Pulled Pork Rubben.
  2. Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter - Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
På dagen - Tilberedning
  1. Ca. 12 timer før forventet spisetid blev de to stege lagt i ovnen ved 110 grader (ja, jeg snød de første to-tre timer da min krop ikke fungerer optimalt kl. 7.30 på en lørdag:-).
Opsætning af grill til pulled pork
  1. Grillen (vi brugte en 57cm Weber) kan opsættes på en af to måder for nemmest at holde grillen omkring de 110 grader (brug et ekstra digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i grillen):
  2. KUL: Start med 3-4 stykker kul (kul, ikke briketter) og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
  3. BRIKETTER: Stil briketterne i 2 ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne skulle gerne antænde hinanden stille og roligt i løbet af dagen
Røg
  1. Kød tager bedst imod røg når det er råt, derfor kan du med fordel give stegen et skud røg vha. diverse flis-typer - mest almindelige er egetræ og hickory - om træet skal i vand inden er en religionssag...
Tid og sluttemperatur
  1. Efter 10-12 timers venten er sener nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage!
  2. Er der stadig et par timer til du skal spise, så tag kødet ud vws 90 grader og smid et stykke staniol omkring.
  3. Er serveringen lige op over, lader du blive 93 grader før du tager den ud og puller
Træk svinet
  1. Kødet trækkes herefter fra hinanden - se billederne
  2. Hæld lidt æblejuice og evt. lidt kold vinegar sauce over kødet
  3. Drys til sidst det trukne kød med den ekstra rub
Noter og anretning
Vi serverede Porken med hjemmelavede burgerboller, kold vinegar sauce, varm barbecue sauce, hjemmelavet Coleslaw – alle sammen opskrifter inspireret af Grillguru.dk

 

Det er nemt, men blot lidt tidskrævende. Pulled Pork er og bliver GRILLOPSKRIFTÉN!

Opskrifter på tilbehør

Nyd underværket blive til…

Der grilles…

 

Prøv også: Bacon Explosion – ord er overflødige

 

… og så er vi ved at ha’ en fornuftig kernetemperatur

Heraf navnet: Pulled Pork

Det ene fad pulled pork… vi havde selvfølgelig mere end et

Hjemmelavede burgerboller a la Grillkokkerier.dk

Hvis man var en rigtig kød-dreng, så stoppede man her og lagde toppen på.

Men den fik noget lækker hjemmelavet coleslaw

pulled pork burger

Gastromands Pulled Pork Burger

… og lidt ekstra tilbehør i form af øl, fritter og Mad Dog Salad

 

Velbekomme!!

Har du spørgsmål til tilberedningen af Pulled Pork, så gør som mange af vores andre brugere nedenfor og SPØRG LØS!

Kommentarer

  1. Tina Klijnstra

    Du skriver at briketterne antænder hinanden rundt i grillen, men jeg har da forstået at man ikke må have kød over briketterne sålænge de ikke har brændt, da det udvikler giftige gasser?

    • Hej Tina.

      Er det noget du har noget noget dokumentation på? :)

  2. Sebastian

    Hej:)
    For det første, det ser vildt lækkert ud og lyder ret lige til.
    Jeg vil gerne høre hvordan ens fremgangs måde skal være hvis jeg ikke lige hr en have eller en stor Weber grill? Kam det laves i en ovn?

    Mvh Sebastian

    • Cathrine

      Kan evt. Rester fryses ned:-) og Sebastian min bliver altid lavet i ovnen den kommer ind kl 4-5 stykker om natten…. Det er det eneste der friviligt får mig så tidligt op ;-)))

    • Hej Sebastian.

      Som jeg også skriver i opskriften kan den sagtens laves i ovn og fremgangsmåde er den samme… :)

    • Henrik Sonnichsen

      du kan sagtens lave den i ovnen, jeg kommer stegen i en stegeso, gir den rub sum beskrevet, men jeg gir den 4 timer ved 180 grader varmluft, så får den også den der grill smag. jeg vil ikke anbefale dig at prøve at rygen den i ovnen, så det unlader jeg altså. Men det kan lade sig gøre. Hilsen kokken.

  3. Maiken

    Hej
    Kan man lave det i en weber q300 og hvordan

    • Det er jeg sikker på, at du kan Maiken. Eneste udfordring bliver at holde temperaturen nede på de 100-110 grader… :)

      • Jais Knudsen

        Jeg holder temperaturen nede på 100 til 110 grader i min q300 ved at holde låget en anelse åbent. Jeg lægger simpelthen en stålbørste i klemme i siden.

        I øvrigt laver jeg det i grill-ovn-grill. Først en solid gang røg i grillen om aftenen. Bare 30 minutter. Så i ovnen på 85 grader natten over. Om morgenen ud på grillen igen. Så er det spiseklart til frokosttid.

Smid lige en kommentar, ik'

Smid lige en kommentar, ik'