Pulled Pork – Den originale Gastromand-opskrift
Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt den langtidstilberedte gris, ved man hvorfor! Det er grillopskriften over alle grillopskrifter!
Pulled Pork er slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens laves i en ganske almindelig grill – eller en ovn, hvis man er indstillet på at snyde lidt ;-).
Men lad os understrege: Det bliver bedst i grillen, hvor dyret får en masse røg! Nedenfor følger opskrift og erfaringer med den ultimative amerikanske grillklassiker. Husk også at tjekke de mere end 400 kommentarer for erfaringer, tips og tricks.
Pulled Pork Burgeren skal naturligvis skylles ned med lækre specialøl.
Ingredienser
Udstyr
- 1 stk. kuglegrill el. lign.
- Træ til røg
- Trækul – alternativt briketter
Kød
- 2 kg Nakkefilet (hvis du kan skaffe en ibérico sortfodsgris, så gør det)
Pulled Pork Rub
- 2 spsk. Salt
- 3 spsk. Rørsukker
- 3 spsk. Sød paprika
- 2 spsk. Barbecuekrydderi el. lign.
- 1 spsk. Cayennepeber
- 1 spsk. Tørret Chillipulver
- 1 spsk. Spidskommen
Sådan gør du
Dagen før – Rub ‘n’ wrap
- Dagen før “rubbes” nakkefileten med pulled pork-rubben.
- Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter – Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
I ovnen
- Ca. 12 timer før forventet spisetid blev de to stege lagt i ovnen ved 110 grader
På Grillen
- Opsætning af grill til pulled pork: Vi brugte en 57 cm Weber, som kan opsættes på en af to måder for nemmest at holde grillen omkring de 110 grader (brug et ekstra digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i grillen):
- KUL: Start med 3-4 stykker kul (kul, ikke briketter) og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
- BRIKETTER: Stil briketterne i to ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne antænder hinanden stille og roligt i løbet af dagen
Røg
- Kød tager bedst imod røg, når det er råt, derfor kan du med fordel give stegen et skud røg vha. diverse flis-typer – mest almindelige er egetræ og hickory – om træet skal i vand inden er en religionssag…
Tid og sluttemperatur
- Efter 10-12 timers venten er sener nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage!
- Er der stadig et par timer til du skal spise, så tag kødet ud ved 90 grader og smid et stykke stanniol omkring.
- Er serveringen lige op over, lader du stegen blive 93 grader, før du tager den ud og puller
Træk svinet
- Kødet trækkes herefter fra hinanden – se billederne
- Hæld lidt æblejuice og evt. lidt kold vinegar sauce over kødet
- Drys til sidst det trukne kød med den ekstra rub
Noter
Opskrifter på pulled pork tilbehør
Prøv også:
- Pulled Beef
- Gastromands grillopskrifter
- Flere suveræne burgeropskrifter
- Spareribs – Pulled Porks arvtager!
- Bacon Explosion – ord er overflødige
Nyd underværket blive til…
Så skal du bare lige samle sådan en bad boy af en Pulled Pork Burger – den sidder lige i skabet!
Det er nemt, men blot lidt tidskrævende. Pulled pork er og bliver GRILLOPSKRIFTÉN!
Velbekomme!
.
Har du spørgsmål til tilberedningen af pulled pork, så gør som mange af vores andre brugere nedenfor og SPØRG LØS!
Stik os en kommentar-
I ovnen ved 110 gr i 10-12 timer. Er det i et ildfast fad og i midten af ovnen den skal placeres?
-
Hvis pulled pork laves i ovn, skal det så være alm. eller varmluft?
-
Almindelig ovn 110gr. I 12 timer eller indtil stegen er oppe på 91-92gr.
-
-
Skal servere pulled pork fredag kl. 19 i sommerhus. Kører hjemmefra fredag formiddag kl. 10 og ank. i sommerhus mellem kl. 13-15.
Mit spørgsmål er: Kan jeg stille stegen i ovn om natten til fredag (100 grader) og siden tage den ud og transportere den i en slags “hø-kasse” (brugt i gl dage til risengrøden). Og fortsætte i langtidsstegningen i ovn i sommerhus? :-) -
Det er ultimativt den bedst grill opskrift i verden, husk al tilbehøret til pull pork
-
Hej
Jeg er ved at lave retten, men er i tvivl om det er alm. eller varmluft ovn jeg skal bruge? -
Sorry, 110 grader i ca. 12 timer.
-
Jeg bruger IKKE staniol over og det i en ovn som er forvarmet til 100 grader. De ca. 12 timer passer hver gang. Jeg bruger en form (stegebakke) med en rist, altså stillet ovenpå en ovenrist, så det hele er nemt at gøre rent bagefter.
-
Har lavet Gastromands pulled pork nogle gange efterhånden, altid med stor succes. Det er lidt sjovt når man præsenterer denne lidt mørke klump kød på bordet, hvor de “uvante” gæster rynker lidt på brynene, men såsnart jeg bruger et par gafler til at trække kødet fra hinanden, så kommer smilene og forventningens glæde frem. Har faktisk aldrig lavet pulled pork burger, har muligvis fået det for mange gange i USA. En rigtig “moderne” og muligvis sund grovbolle synes jeg ikke hører til. Jeg bor pt. på Koh Samui og skal servere pulled pork imorgen onsdag aften, dog med hasselback kartofler med hjemmelavet hvidløgssmør samt også hjemmelavet coleslaw. Uhm. Kødet kommer i ovnen kl. ca. 5 imorgen tidlig og skal serveres omkring 17.30. En hel dag med denne vidunderlige duft der langsomt spreder sig. Har så lige også fået installeret 2 ovne (Gorenje ovne er billige her), så alt er bare godt. Mange tak for opskriften. Den nydes hver gang, uanset tilbehør. Vil nok en gang prøve med hjemmelavet bearnaise til kartoflerne.
-
Jeg skal svinet i ovnen i morgen, men jeg er i tvivl om 110 grader i ovn, er det varmluft eller alm. ovn?
-
Fremragende -
Skal der staniolpapir over stegen, hvis man laver den i ovnen?
-
Virkelig lækker. -
Føler, pulled pork skal snakkes lidt op igen! For eget vedkommende er det alt for lang tid siden, det er blevet lavet, så tak for påmindelsen om, at jeg snart skal begive mig ud i det igen!
-
Hej,
jeg skal lave pulled pork til min søns konfirmation.
Kan jeg lave den nogle dage i forvejen og fryse den ned, eller et døgn i forvejen og varme den op igen? -
Nemt og ligetil
Arbejdstid på grisen ca. 12 minutter :)
Comments