Hjemmelavet kartoffelsalat – den eneste opskrift du behøver


Vi danskere elsker kartofler i alle afskygninger og kold kartoffelsalat er ingen undtagelse. Denne misforståede og mishandlede ret er vel et lige så fast indslag til de danske grillmiddage, som kartoflerne i de færdigkøbte salater fra Flensted, K-salat, Gråsten m. fl. er slatne.
Men kartoffelsalat behøver ikke være lig med E-numre og dårlig smag!
Prøv den til: Flere suveræne grillopskrifter
Prøv også kartoffelsalaten til de suveræne hjemmelavede spareribs <– Det vil du ikke fortryde!
Prøv også: Porchetta – nemt og suverænt på grillen!
Er du læser her på Gastromand, er du formentlig allerede blevet omvendt mht. mayonnaise, bearnaise sauce osv. og her får du mit bud på en suveræn “grundkartoffelsalat”, som er blevet perfektioneret gennem de seneste mange grillsæsoner. Den kolde kartoffelsalat kan så efterfølgende tunes med diverse råvarer.
Pep din grillaften op med lækre specialøl fra Bottle&Can

Ingredienser
- 1 kg. nye danske kartofler
- 1 håndfuld radiser
- 3 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt purløg
- 4 spsk. hjemmelavet mayonnaise alternativt Hellmann's
- 4 spsk. cremefraiche – så fed som din samvittighed tillader
- 2 spsk. æbleeddike el. lign.
- sukker
- salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Kartofler
- Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand
- Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem i fryseren eller køleskabet imens du tilbereder dressingen
Dressing
- Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand
- Hak forårsløg, hvidløg og purløg
- Bland mayo, cremefraiche, og eddike og smag til med sukker, salt og peber – dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen
Samle samle
- Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og radiser.
Jeg er tilhænger af, at kartoffelsalat ikke er alt for koldt og heller ikke alt for fed, men det er nok en smagssag. Som sagt kan du også tune ovenstående med diverse råvarer – her er nogle af mine favorit extras:
- Kapers
- Cornichoner
- Rå grønne asparges
- Solmodne tomater
- Agurk
- Dild
Server kartoffelsalaten til en go’ grillpølse eller en saftig svinekotelet!
Prøv også: Hjemmelavet Coleslaw
Smagsindtryk
Prøv at lege lidt med de forskellige smagsindtryk henover sommeren og find frem til din favoritblanding…
- Salt: Kapers, Cornichoner
- Surt: Æbleeddike, tomater, cornichoner
- Sødt: Sukker – daaaaah
- Bittert: Radiser
- Umami: Kartofler
- Sprødt: Løg, radiser og andre grøntsager
- Blødt: Resten…
Velbekomme!
PRØV OGSÅ: Verdens bedste kartoffelsalat?
Hvordan laver du din kartoffelsalat?!
Stik os en kommentar-
Hvorfor lægge radiser i iskoldt vand?
Hvis de er helt friske -
Hvis der skal bruges et helt kilo kartofler bliver der så nok dressing?
Jeg mener 1 spiseske = 15 ml, med 4 spiseskeer mayonnaise og 4 spiseskeer creme fraiche blive det 8 spiseskeer = 1,2 dl dressing
Jeg er faktisk enig med Birgit og Marianne i, at der nok er brug for lidt mere, hvis et helt kilo kartofler skal have. -
Verdens klasse. -
Genial opskrift meeen tilføj rødløg for fem stjerner👌 -
Den er bare god! Virkelig god. Det er min fremtidige opskrift 👏 -
Den bruger jeg altid, og så får den skefuld sennep -
Virkelig god kartoffelsalat! kan klart anbefales -
Den lækreste kartoffelsalat. MUMS. Jeg tilføjede en lille bitte smule sød chili, så havde den også et spicy touch. Der blev spist op! -
Den bedste opskrift jeg nogensinde har haft på kold kartoffelsalat.
Helt klart en til gemmerne. -
Bruger KUN denne opskrift efter jeg fandt den for 4 år siden👌 -
Skøn frisk kartoffelsalat som bare smager godt. -
Den her smager bare mega godt. Har lavet den 2 gange nu senest idag til et par højrebsbøffer på grillen. Og den bliver bedre hver gang -
Fantastisk -
Jeg er nok blind, men kan desværre ikke finde, hvor mange personer opskrifterne er til.
-
Sådan skal en kartoffelsalat smage. Så enkelt kan det siges!
Smag, tekstur og det friske bid fra de tyndtskårne radiser går op i en højere enhed og komplimenterer enhver sommerret. -
Sådan skal en kartoffelsalat smage. Så enkelt kan det siges! -
Jeg har lavet denne salat lige efter opskriften, mange gange efterhånden… Alle, og jeg mener alle var vilde med den.
Tak for opskriften. :) -
Jeg bruger altså 2 dl mayo til 4 dl creme fraiche. Det synes jeg passer bedre.
-
Marianne N.
Alt for lidt dressing til 1 kg kartofler.
Jeg brugte 1/2 kg. Det gik.
Alt for skarp smag af æbleeddike.
1 spsk. vil vist være mere passende.
Efter min smag er opskriften ikke OK.
Prøv evt. at justere den.Venlig hilsen
Kommentarer