Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 20. oktober 2021

Scroll to top

Top

Medvind i Hanstholm: Industrihavnens lækre, feminine touch

6. september 2021 | | En kommentar

På havnen i Hanstholm, mellem kæmpekuttere, måger og torskehoveder, har de to unge kvinder Emilie og Emma åbnet Restaurant Medvind. Og medvind har de masser af med en restaurant, der byder på forrygende grøntsagsretter og ultrafrisk fisk, lige fra den … Læs mere

DearWineMaker: PAPVIN 2.0

24. august 2021 |

Indlægget er udgivet i samarbejde med DearWineMAker

Jeg er gammel nok (men velkonserveret, dog) til at huske da bag-in-box (BiB) ramte det danske marked.

Vinposerne i papæsker var oprindeligt udviklet af den amerikanske kemiker William R. Scholle til at opbevare … Læs mere

VIN UDEN PIS: Lad livsglæden boble!

18. august 2021 |

Vi har jo talt om det før, det der med at du ikke drikker nok mousserende vin. Fair nok, at du af hensyn til husfreden og budgetkontoen ikke nedsvælger to flasker Pol Roger hver dag, ligesom Winston Churchill, men der … Læs mere

Umeshu: Japansk blommebrændevin

16. august 2021 | | 3 Kommentarer

Umeshu er en japansk blommebrændevin, som varmer godt i vintermånederne. Den er let at lave af umodne blommer, sukker og en klar spiritus.Læs mere

Esmée: Kongens Nytorvs nye luksusbrasserie

11. august 2021 | | 3 Kommentarer

Der er comfortfood i luksusklassen på nyåbnede Esmée på Kongens Nytorv. Her har Andreas Bagh – kendt fra Marchal på d’Angleterre – overtaget Geists gamle lokaler. Og hvor Geist hyldede det skæve, det frække og det helt enkle, er der mere ekstravagant swung over Baghs retter, der blandt andet indebærer en hel pighvarside grillet over rottisserie og muligheden for at spendere 8750 kroner på 250 gram caviar.Læs mere

VIN UDEN PIS: Sommersalat?

6. august 2021 |

Sommeren er salattid. Det er ikke nu, vi kører simreretter og ovnbagte rodfrugter. Desuden er alt grønt nærmest i spil; gulerødder, nye løg, tomater og agurker – det hele topper nærmest nu.

Læs også: Grillet Sommersalat med forårsløg, asparges, ærter … Læs mere

VIN UDEN PIS: Sommerbolsjer – endnu en stortest

4. august 2021 |

Så kan du godt tage læsebrillerne på, så du kan finde ud af hvor resterne af dit sommervinbudget skal dirigeres hen. Vi har nemlig stortest på blandede sommerbolsjer og der er både søde, røde, hvide og lyserøde vine i blandt. … Læs mere

Gastromand på Stay-cation, del 2: Christianshavns Færgecafé

3. august 2021 |

Som tidligere nævnt her på Kanalen er Gastromænnerne taget på ferie under hjemlige himmelstrøg i år. Og i dagens afsnit lægger vi en maritim vinkel på sagerne og står til søs, sådan da, med en sand Christianshavner-original. Christianshavns Færgecafé – … Læs mere

Teenageren anbefaler: Sommerens frækkeste og friskeste cocktail

2. august 2021 |

Teenageren anbefaler.Som den KLART yngste i den mere eller mindre anarkistiske specialklasse vi kalder Gastromand. Så har jeg måske nemmere ved at blive positivt overrasket, end resten af holdet.Måske det er fordi jeg stadig er ung og håbefuld, eller bare … Læs mere

Gastromand på stay-cation, del I: Restaurant Puk

26. juli 2021 |

Vi må sgu nok indse det, nu hvor den største jubel over rædselsåret 2020’s exit har lagt sig. Det blev sgu ikke meget bedre i 2021! Snarere tværtimod. Og nej, det er stadig de færreste af os, der kommer ud … Læs mere

Disse øl skal du drikke til sommer

16. juli 2021 | | 2 Kommentarer

Det er sommer, solen skinner, du er tørstig og skal køles ned, men hvad skal du vælge?

Du kan jo altid kaste dig over en kold pilsner fra dit favoritbryggeri, men skal den have lidt mere på forkælelsesbarometeret, så … Læs mere

På gourmetrestaurant i Cordoba: Noor

15. juli 2021 | | En kommentar

Inden vi kommer til restaurant Noor i Cordoba, ca. 90 minutter syd for Madrid, så lad mig lige tage jer med på en lille rejse rundt i det kulinariske Europa.

Når man diskuterer den europæiske restaurantscene er der en række … Læs mere

VIN UDEN PIS: KÆMPETEST AF GRILLVINE

14. juli 2021 | | En kommentar

Vi skal til igen. Finde den bedst grillvin. Og som jeg vistnok har skrevet nogle gange før, så afhænger vinvalget selvfølgelig af, hvad du lægger på grillen.  Håndfangede store norske kammuslinger kræver en anden vin end bbq-marinerede nakkekoteletter. Derfor er … Læs mere

Pulled Pork – Den originale Gastromand-opskrift

14. juli 2021 | | 484 Kommentarer

Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt den langtidstilberedte gris, ved man hvorfor! Det er grillopskriften over alle grillopskrifter!

Pulled Pork er slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens … Læs mere

Få sommeren til at vare længere: Syltede agurker og asier

10. juli 2021 |

Lav dine egne syltede agurker og asierLæs mere

Porchetta – Suverænt Sprødt Svin på grillen!

10. juli 2021 | | 42 Kommentarer

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Pulled Pork, men efter at have lavet hjemmelavet Porchetta, har Pulled Pork altså fået konkurrence som den ultimative grillopskrift.

Som det er  tilfældet med pulled pork, egner Porchettaen sig suverænt … Læs mere

VIN UDEN PIS: Det forsvundne tema – igen

1. juli 2021 | | En kommentar

Tiden fløjter åbenbart afsted her på redaktionen og – indrømmet – vi er en anelse bagud, men skal nok komme op i smagetempo.

Denne gang skulle temaet have været ”Sjove beholdere”. Altså, her mener vi ikke skæve flasker eller kugleformede … Læs mere

Anmeldelse: Napoleon’s nye matsorte vidunder

14. juni 2021 | | 2 Kommentarer

Rigtig mange gas-grills har mere eller mindre samme grund design, grillen i midten med låg, sideborde og et skab nedenunden. Derfor skal man kigge mere på detaljerne, funktioner og kvalitet for at kunne se forskellen.

Indlægget er lavet … Læs mere

VIN UDEN PIS: .150 Magnum – The most powerful bottle in the world

8. juni 2021 | | En kommentar

Magnumflasker, dem taler vi alt for lidt om og gør alt for lidt ved. De kan altså noget. Nu spørger du måske, om ikke en magnumflaske bare er en flaske, der kan rumme to flasker vin?  Og jo, det er … Læs mere

Gastromand x Champagne: Moët Vintage 2012 – I Walk The Line

4. juni 2021 |

Tør man som vinanmelder skrive pænt om giganterne? Og kan man efterfølgende se sig selv og sit kernepublikum i øjnene? I dag skal det handle om anmelderens dilemma og om Champagnehuset mange elsker, nogle hader, og mange igen slet og … Læs mere