Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. april 2020

Scroll to top

Top

DANMARKS STØRSTE PÅSKEFROKOST: Varmrøget laks med røræg og urter

29. marts 2020 |

Med karrysilden veloverstået er det tid til laks og mere æg. Og her har vi fat i den nemmeste af retterne at lave til påskefrokosten. Tålmodighed er kodeordet.

Grunden til dette er, at du skal lave din scramble egg over … Læs mere

DANMARKS STØRSTE PÅSKEFROKOST: Karrysild med friteret deviled eggs

29. marts 2020 | | 3 Kommentarer

Da vi lagde planer for denne frokost, var vi splittede. Nogle syntes der skulle være deviled eggs, andre solæg og så mig der gerne ville lave karrysilden lidt ala Restaurant Palægade med et friteret æg på toppen.

Se hele … Læs mere

Hjemmelavet karrysalat – Glem alt om Gråsten og K-salat

28. marts 2020 | | 32 Kommentarer

Skal du ha’ hjemmemarinerede sild, skal du også ha’ hjemmelavet karrysalat, og det er heldigvis hurtigt og nemt at lave selv. Denne opskrift på karrysalat med æble og æg lavede vi i forbindelse med smagning af en række forskellige brændevine, … Læs mere

VIN UDEN PIS: Når vinnørder holder fest

28. marts 2020 |

Se, denne gang skal vi angribe et problem, som formentlig berør de fleste læsere af Vin uden Pis. Og det er udfordringen når vin-ambitioner skal tøjles.

Til daglig er du måske en vaskeægte connaisseur, der uanset om tirsdag eller lørdag … Læs mere

Skidne æg – en påske klassiker

28. marts 2020 | | 2 Kommentarer

Som barn kunne jeg virkelig ikke forene mig med navnet på denne ellers vildt lækre frokost ret: “Skidne Æg”. Ærlig talt, jeg forstår det faktisk godt – hvem pokker har fundet på det navn? Det lyder ikke videre appetitligt og … Læs mere

SURDEJSSKOLEN: Saftigt Surdejsrugbrød

27. marts 2020 | | 2 Kommentarer

En af de bedste måder at bage med surdej på er et stort, tungt rugbrød. Fyldt med kerner og velsmag, der kræver en lur på sofaen bagefter.

Denne rugbrødsopskrift er den helt klassiske uden farin, frugt, chokolade og pynt. Tungt, … Læs mere

Huevos Rancheros – Ultimativ Mexicansk morgenmad

27. marts 2020 | | 2 Kommentarer

”Gastromand mangler Huevos Rancheros!” udbrød Webmasteren i versaler, da jeg en sen lørdag morgen, ahem, middag, underholdt resten af redaktionen med Messenger-beskeder fra mit seneste tømmermændsprojekt … Og maden har jo ret! Vi mangler autentiske mexicanske opskrifter her på Gastromand, … Læs mere

CORONA-KRISE? Disse danske mikrobryggerier leverer nu til døren

23. marts 2020 |

Bare fordi Danmark er lukket, nægter vi altså at gå ned på øl! Vi er mange der er ramt af lockdown. Uanset om man er ramt økonomisk, eller om man bare røvkeder sig. Så skader en god bajer jo ikke! … Læs mere

Kartoffelreder med stenbiderrogn.

21. marts 2020 |

Lad os bare se det i øjnene. Det meste er lort i øjeblikket. Og hvad værre er, det bliver det sgu nok ved med at være et stykke tid endnu. Du kan ikke åbne for et eneste medie uden at … Læs mere

SURDEJSSKOLEN: Svampede boller med sesam og chiafrø

21. marts 2020 |

Nybagte boller om morgenen er noget af det bedste. Hvis de er langtidshævet på surdej, bliver det ikke meget bedre. Med en fugtig kerne af chiafrø og sprødristede sesamfrø er de en sand nydelse sammen med tandsmør og en tyk … Læs mere

Jægerindens Rensdyrhjertetatar

20. marts 2020 |

Rørt tatar er en favorit, især når den laves med vildt hjerte. Masser af smag og utrolig nemt at lave. Server med dijonnaise og gyldne pomfritter eller sprøde rugbrødschips. Velbekomme.

Anbefaling! Sørg for at hjertet har været frosset ned min. … Læs mere

#SPISUDEHJEMME: Disse restauranter serverer nu takeaway

15. marts 2020 | | 9 Kommentarer

De danske restauranter lider. Vi troede, kortvarigt, at vi kunne leve af toiletpapir🧻 Det viser sig, det kunne vi ikke, så nu er det tid til at skifte strategi!

Artiklen er udgivet i samarbejde med migogaalborg, migogodense og migogkbh og … Læs mere

VIN UDEN PIS: Truslen fra det ukendte

12. marts 2020 | | 2 Kommentarer

Jeg ved ikke om du genkender overskriften, men det er en gammel scifi bog skrevet af Michael Chricton. Den handler om en organisme fra rummet, der truer med at udrydde hele jordens befolkning. Corona, anyone? Nå, men her på Vin … Læs mere

SURDEJSSKOLEN: Sprødt og svampet sandwichbrød med surdej og porter

10. marts 2020 |

Et hjemmebagt surdejsbrød er i forvejen kendetegnet af en syrlig smag, en dyb sødme og masser af karamelsmag fra den mørkebrune skorpe. Hvis det skal være endnu vildere, udskifter du vandet med mælk og porter, og så har du et … Læs mere

Gastromand smager: Kultvinen Galatrona

3. marts 2020 |

Det er vist ikke hverdagskost for nogen, medmindre man selv er slotsejer, at få love til at smage samtlige årgang af en bestemt vin. Og selv da er det nok en sjælden begivenhed.

Men det var ikke desto mindre hvad … Læs mere

VIN UDEN PIS: Vine med power!

28. februar 2020 |

OK, indrømmet, det har været en mild vinter. Du har undgået frostbid i næsen og mederne på kælken er rustet endnu mere til i skuret. Selv klimaforandringsfornægteres børn aner ikke hvad ”en vasker” er og det er tvivlsomt om der … Læs mere

Semlor – Svenske fastelavnsboller.

20. februar 2020 |

For sådan en inkarneret fastelavnsbolle aficionado er det jo spændende at prøve nogle af nabolandenes traditionelle sager af.

Det er noget nemmere at lave sådan en semla, da man ikke ender op med en masse fyld, som er alle … Læs mere

Michelin leverede for en gangs skyld varen – på nær et punkt

18. februar 2020 |

Inden for madens verden er der intet, der kan sætte restauranter og medier i selvsving, som Guide Michelin. I går, d. 17. februar, blev det i Trondhjem offentliggjort, hvilke restauranter der det næste års tid kan smykke sig med én … Læs mere

Restaurant NÆRVÆR: En herlig kliché på Christianshavn

14. februar 2020 |

Jeg ved ikke nøjagtigt hvem, der har fået den vanvittige idé, at opkalde en suppe efter en hedengangen stilistisk form for ritualiseret selvmord fra det middelalderlige Japan.

Alligevel er det den såkaldte ”Hara-kiri” suppe, der først blæser benene væk under … Læs mere

VIN UDEN PIS: Forførende vine til Valentinsdag

11. februar 2020 |

I disse Me2-tider føles det næsten forkert at tage ord som “forføre” og “score” i sin mund. Eller pen, som det er i dette tilfælde.

Men hey, der er altså ikke noget i vejen med at være tiltrukket af en … Læs mere