Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 11. december 2019

Scroll to top

Top

Gastromand cityguide: På stjernejagt i Hamborg

1. december 2019 |

I oktober var jeg lige et smut forbi Hamborg på hvad man vel kan kalde en slags forlænget weekend. På programmet stod det sædvanlige – mad og drikke i den gode ende af skalaen.

Læs mere

Gastromands kogebogsguide: Disse skal ligge under juletræet

30. november 2019 |

Kogebøger findes i alle afskygninger og temaer, og mangler du idéer til at pifte din samling op, så kommer vi lige med vores forslag til hvad der kan komme under juletræet i år.

Uhh, shiny :-)

Der er nemlig … Læs mere

Sushi Anaba: Mads Battefeld brillerer bag 8-mands disken

30. november 2019 |

Sushi er ikke noget nyt fænomen i Danmark, men på trods af, at vi, igennem de sidste 10 år, har fået et hav af sushirestauranter fordelt over hele landet, har der ikke været én eneste fuldblodssushirestaurant efter japansk forbillede, hvor … Læs mere

Æbleskiver – Verdens nemmeste opskrift

29. november 2019 | | En kommentar

Du kender det sikkert. Det er mørkt og koldt udenfor og du har lyst til æbleskiver – bløde, søde og svampede æbleskiver. Du hiver en pose med hjem fra supermarkedet og glæder dig. Stor er skuffelsen, da du får varmet … Læs mere

Bror Ditlev smækker Kolding direkte på det Gastronomiske Danmarkskort

28. november 2019 | | 3 Kommentarer

”En lille dåse Caviar til dessert?” – spørgsmålet kommer nærmest henkastet i forbifarten fra restaurantchefen Mark… Alle andre steder og i så mange andre kontekster havde spørgsmålet virket fuldstændig vulgært. Men her, i dette selskab, på en søndag eftermiddag i … Læs mere

Verdens bedste tomatsauce… med SMØR!

27. november 2019 | | 27 Kommentarer

En god tomatsauce er en fantastisk spise… Her får du vores udgave på en opskrift – naturligvis med rigeligt smør!

Tomatsaucen er meget simpelt at lave og resultatet lige så fantastisk. Der er ikke noget med dyre olier eller hemmelige … Læs mere

Flødekartofler med ost og bacon

26. november 2019 | | 22 Kommentarer

Nogen kalder dem flødestuvede kartofler… vi kalder dem flødekartofler!

Hvad er hemmeligheden bag en god gammeldags opskrift på stuvede flødekartofler? Og hvad er tricket til den ultimative version egentlig? Piskefløde – og hold ikke igen er svaret!

Så langt så … Læs mere

Er du klar til at hoppe på bølgen af britiske bobler?

25. november 2019 | | 4 Kommentarer

Tidligere på efteråret var vi så heldige at blive inviteret en tur til Sydengland af VisitBritain. Turen bød på seks dages rundrejse i London, Kent, Sussex og Surrey, og engelsk, mousserende vin var en af grundstenene på turen.

England … Læs mere

Baconsyltetøj – because you’re worth it!

20. november 2019 | | En kommentar

Baconsyltetøj lyder som lidt af et fabeldyr, men det er den perfekte umamibombe i fællesskab med andre ingredienser – eller for sig selv på et stykke brød, hvis du er en lille gris.

Kombinationen af sødt, surt, salt, fedt, bittert … Læs mere

Gastromands cowboytoast med béarnaisemayo

20. november 2019 | | 7 Kommentarer

De fleste kender nok cowboytoasten fra et halvsløjt ungdomsklubkøkken eller måske fra frysedisken. Lav den selv og få tanket kroppen op igen med gode sager, hvis du har været ude at buldre. Komplet med bløde løg, baconsyltetøj og béarnaisemayo! Eventuelt … Læs mere

To gange tacos – og en gang sous vide snak

19. november 2019 |

Vi er gået sammen med Kop og Kande for at teste nogle dejlige sager til din stikkontakt. Og det er jo heldigvis sager som skal bruges i køkkenet. Vi er udenfor de mest gængse køkkensager som røremaskiner og elpiskere, da … Læs mere

ALSIK: Jesper Koch stryger til tops på Syttende i Sønderborg

18. november 2019 | | 4 Kommentarer

Jeg har lige været en tur på Als, ikk? Nærmere bestemt på nyåbnede Alsik Hotel, der med 190 værelser og landets største spa satser på at tiltrække både konferencer og luksushungrende gæster fra ind- og udland. Hotellet, i moderne nordisk … Læs mere

CITTI: Hemmelig Gastrohimmel lige syd for grænsen

15. november 2019 | | 6 Kommentarer

Mere end 2000 forskellige vine, på den rigtige side af 160 gins og over end 250 slags rom!! Mere end 600 kødspecialiteter, 300 slags oste og 110 forskellige slags olivenolie! Alt i alt mere end 85.000 forskellige varer på hylderne, … Læs mere

VIN UDEN PIS: Hotte hedvine

14. november 2019 |

Nu skal du lære lidt om hedvine, Hedvig. Jeg ved teknisk set ikke, om du hedder Hedvig, men læs bare videre alligevel. Hedvin, smag lidt på det. Ordet, altså. Hed vin. ”Hed ” refererer til at det er en drik, … Læs mere

Restaurant Tolv: Drømmenes København

14. november 2019 |

En ung, blond og smuk pige fra en burgerbar på udkanten af Vesterbro har engang fortalt mig, at alle jyder har et fucking romantiseret forhold til København. Og du har sgu nok ret, Emilie, men den slags er absolut ikke … Læs mere

Gastromands surdejsskole: Speltbrød med fuldkorn

14. november 2019 |

Når man først kommer i gang med at bage med surdej, er det svært at se sig tilbage. Den saftige krumme, den syrlige duft, den seje struktur og den sprøde skorpe … hvem har savlet på mit tastatur?? Og hvis … Læs mere

Gastromands nytårsmenu 2019 – når kun det bedste er godt nok

13. november 2019 | | En kommentar

Gastromændenes klassiske nytårs-dilemma: Du vil gerne byde dine gæster på sindssygt lækker mad – men du vil egentlig hellere bruge tiden på at skåle sammen med dem, end på at stå i køkkenet. De sidste par år har svaret på … Læs mere

Julevin for den dovne feinschmecker

11. november 2019 |

Julen er hastigt på vej! Der er mange meninger om vin til julemaden og det kan være svært at finde hvad dulen man skal gribe og gøre i, hvis man ikke lige har den store ledvogtereksamen i vin og mad. … Læs mere

Talisker: Campfire Hot Chocolate

8. november 2019 |

De kommende måneder bliver dagene korte, der kommer morgenfrost i græsplænen, og bålet i baghaven bliver skiftet ud med pejsen i stuen. Kuren mod vinter er selvforkælelse og lidt ekstra omsorg – men det kan man jo gribe an på … Læs mere

Palægades Portvinssild med svesker

5. november 2019 |

Det er efterhånden ved at være julefrokosttid, og det betyder sild på bordet hos mange. Netop sild er temaet i en kogebog vi kiggede på i april måned – Sild a la Palægade.

En lækker moppedreng, som har 100 opskrifter … Læs mere