Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. januar 2023

Scroll to top

Top

Gastromands nytårsmenu 2022: Tomahawk med saltbagte løg, trøffel og peberglace

15. december 2022 | | 5 Kommentarer

Det her er utæmmet vildskab på en elegant og simpel måde. Jeg ved godt at man kalder en cote de boeuf for bøffens konge – Men altså, hvad er det her så? Her er der bare tale om et godt … Læs mere

Nytår 2022: Inspiration og opskrifter. (GIVEAWAY AFSLUTTET)

13. december 2022 | | 444 Kommentarer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at for os gastromænd, så er nytåret et af årets absolutte gastronomiske højdepunkter. Der skal bare daxvax i håret og så skal den bare have pedalen i bund på den kulinariske front. Vi har … Læs mere

Gastromands nytårsmenu 2022: Gris med hasselnød, kål og caviar

13. december 2022 | | 3 Kommentarer

Der er et eller andet smukt ved at tage så simple, grove råvarer som gris, kål, selleri og jordskokker – Give dem lidt tid og kærlighed, for så at elevere dem til noget lidt næsten feminint og pussenusseligt . Der … Læs mere

Gastromands nytårsmenu 2022: Stegt hummer med kombuchabisque

12. december 2022 | | 13 Kommentarer

Sådan en dansk sort Limfjordshummer er måske noget af det mest eksklusive, som man lige kan vimse op af råvarer herhjemme. Og hvad ville en nytårsmenu i særklasse være uden? Jeg ved godt, at jeg ikke er berømmet nok til … Læs mere

VIN UDEN PIS: Rødvin & Ost!

10. december 2022 |

”Kigger I ikke over til lidt ost og rødvin?”  Sådan har mange invitationer lydt på kryds og tværs af kongeriget og senere eksekveret på oldschool vis med ringe af peberfrugt, appelsinskiver og klaser af vindruer, som regel lagt oveni blåskimmelosten … Læs mere

Gastromands nytårsmenu 2022: Bagt torsk med cider og hjertemuslingesauce + Muslingetærte

6. december 2022 | | 2 Kommentarer

At du skal have torsk til nytår er som ammen i kirken. Vi har godtnok bare glemt at koge den. Sammen med torsken kommer en let sauce på æblecider og hjertemuslinger. For at gøre det nemt, frembringer vi en lille … Læs mere

VIN UDEN PIS: Julevin 2022

5. december 2022 |

Jamen altså, så det den onde-bjældeme jul igen. Du skal stå i køkkenet, senere skal du traktere og der skal noget fermenteret druemost på bordet. Du kan jo genlæse de sidste tre års anbefalinger og gode råd, hvis du ynder … Læs mere

VÆMMELSE: En rådden aften på Alchemist

5. december 2022 |

Gastromand var med, da Alchemist og Rasmus Munk fik besøg af kokkeikonet Andoni Luis Aduriz fra to-stjernede Mugaritz i San Sebastiàn. Det blev to dage med grænseløs gastronomi, kunst, velsmag og rådden mad. Kom med!

”I velsmagens diktatur … Læs mere

Gastromands nytårsmenu 2022: Dobbelt østers til Daisys tale

5. december 2022 | | En kommentar

Det er et uomtvisteligt faktum at en hver nytårsaften skal starte med østers. Alle de andre lækkerheder skal vi nok komme til senere. Derfor skal denne menu jo heller ikke være der hvor reglen brydes.

Annonce / Samarbejde med … Læs mere

Restaurant Radio: Velsmag og stjernedrømme

3. december 2022 |

Der var gammel vin i glassene, et stænk af stjernestøv og fuld smæk på hjertevarme og smagsindtryk, da køkkenchef Patrick Godborg og resten af det veloplagte hold på Restaurant Radio inviterede på en sæsonbetonet, legesyg og luksuriøs spiseoplevelse langt over … Læs mere

VIN UDEN PIS: Frankofil!

24. november 2022 |

For dulen da, hvor skylder vi livsnydere Frankrig meget. Ikke nok med at landet har givet os det franske køkken og dets kæmpe kokke-kaliffer, så er der al vinen, der stadig er den bedste i verden, der er croissanterne og … Læs mere

Treetop: Den sidste nadver på Munkebjerg

23. november 2022 | | 2 Kommentarer

Indrømmet, gastromændene bliver aldrig trætte af en weekend på Munkebjerg. Smukke omgivelser, wellness, gastronomi og gambling – whats not to like?

Munkebjerg ligger smukt i skoven ved Vejlefjord med Vejle Golf Club som nærmeste nabo. Denne weekend i starten af … Læs mere

Årets ret 2022: 3 jyske toprestauranter tager kampen op

19. november 2022 |

Vi har tidligere afsløret de første nominerede i Årets ret 2022. Her får du et sneak peak på yderligere 3 af de nominerede til Årets ret i kategorierne “Gris”, “Fisk & Skaldyr” og “Økologisk ost”. Smuk osteservering skal få Treetop … Læs mere

EKSKLUSIV CHAMPAGNE: 10 boblende kanonslag til Nytårsaften

19. november 2022 |

En række af verdens mest eksklusive champagner var med i feltet, da vinhandleren L’ Esprit du Vin for nylig afholdt Top 20-(blind)smagning af den store årgang 2012. Læs med, og få vores 10 bud på smagningens største kanonslag til Nytårsaften. … Læs mere

VIN UDEN PIS: Tungt og mørkt

17. november 2022 |

Er det vinanmelderens sind, der er temaet denne gang? Nej, så galt står det ikke til på en matrikel, hvor der med jævne mellemrum vælter vin ind over dørtærsklen. Titlen er helt konkret temaet for de vine, der skal anmeldes … Læs mere

ÅRETS RET 2022: Lær de første nominerede og deres retter at kende

2. november 2022 | | 2 Kommentarer

Tidligere på efteråret kunne vi afsløre de nominerede til Årets ret i de 3 kategorier:

  • Gris
  • Fisk og skaldyr
  • Økologisk ost

Nu kan vi afsløre lidt mere om de første af de nominerede restauranter og deres lækre retter!

Læs mere

VIN UDEN PIS: Din favoritvin

2. november 2022 | | En kommentar

Skal vi starte med den ofte forekommende sproglige forvirring, yngling eller yndling? En ”yngling” er inden for sportsverden en udøver, der er yngre end både juniorer og seniorer. En ung person, med andre ord. Så du har næppe en ynglingsvin, … Læs mere

Stegt lammeculotte med spidskål og pebersauce

2. november 2022 |

Opskriften er udgivet i samarbejde med Ribera del Duero

En relativ nem, men ikke desto mindre herlig ret, som matcher en god, fadlagret Ribera del Duero-vin helt perfekt. Der er stegt kød og fedme, samtidigt med at noterne fra madagascarpeber … Læs mere

Vildthakkebøf med løvstikkekartofler, ægte sauce og friterede kapers

2. november 2022 |

Opskriften er udgivet i samarbejde med Ribera del Duero

Vinene fra Ribera del Duero er kraftige og krydrede og derfor gode til vildt. Her er en nem opskrift, der lander i grænselandet mellem hverdag og weekend, men som i hvert … Læs mere

Kogebog: Mad på 20 minutter.

31. oktober 2022 |

Det er jo en svær situation. Da jeg spurgte hvem på Gastromand-redaktionen, som kunne være interesserede i at anmelde den nye boghandler-banger “Mad på 20 minutter”, var der faktisk flere som tilkendegav, at de godt kunne give det et skud. … Læs mere

ANNONCE