Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 25. januar 2022

Scroll to top

Top

Perfekte brunede kartofler – så nemt er det

23. december 2021 | | 81 Kommentarer

Brunede kartofler – af nogen kaldet brune kartofler er en fantastisk og uundværlig spise til jul – og måske endda til påske på en god dag?

Mange frygter de brunede kartofler, fordi der er alt for mange forskellige råd og regler. Der … Læs mere

VIN UDEN PIS: Julevin 2021

6. december 2021 |

Så skal vi til det igen. Julen og julemiddagen. Traditionen tro gør alle landets vinskribenter sig kloge på, hvad der passer bedst til juleaftens eskapader af brunt og brændt. Jeg har også vild- og vejledt dig her på kanalen og … Læs mere

Æbleskiver – Verdens nemmeste opskrift

6. december 2021 | | En kommentar

Du kender det sikkert. Det er mørkt og koldt udenfor og du har lyst til æbleskiver – bløde, søde og svampede æbleskiver. Du hiver en pose med hjem fra supermarkedet og glæder dig. Stor er skuffelsen, da du får varmet … Læs mere

VIN UDEN PIS: Blandede vinterbolsjer

1. december 2021 |

Så er det tid til endnu en omgang blandede bolsjer, kategorien hvor vi ikke stiller andre krav til forhandlerne end at det er vin, de sender ind. Ellers har de helt frit slag. Skal det være vildt og vanvittigt eller … Læs mere

Spændende retter fra de nominerede til Årets ret med fisk & skaldyr 2021

25. november 2021 |

Alimentum, Alouette, Ancestrale og Fasangården er de fire restauranter, som har æren af at være nomineret til Årets ret med fisk & skaldyr, som finder sted for første gang i år. Der er lagt op til en spændende dyst med … Læs mere

Domestic i Aarhus er nomineret til Årets ret med gris 2021

22. november 2021 |

Annonce

Glad, bæredygtig gris på gaflen. Bjarke Jeppesen, køkkenchef på Domestic stiller op i dette års udgave af Årets ret med gris. Det gør han med en ret, der hylder de glade grise fra den nærliggende Troldgaarden, hvor grisene frit … Læs mere

VIN UDEN PIS: Rød eller brun?

18. november 2021 |

Det er sguda hedvinstid. Der er ikke mere varme i luften og inden du ser dig om, er det jul. Hedvinstid, altså.

Foran dig venter et par gode håndfulde anmeldelser af hedvine, primært portvine og skal vi ikke lige repetere, … Læs mere

VIN UDEN PIS: Giv tak!

17. november 2021 |

Om lidt er det Thanksgiving i USA(25/11). Canadierne har holdt deres, men nu er det kalkuntid i Guds eget land.  Ligesom julemiddagen kan være skræmmende for danske hjemmekokke, så er det også sin sag at skulle sørge for mad på … Læs mere

Restaurant Palægade er nomineret til Årets ret med gris 2021

16. november 2021 |

Skal man bruge fortællingen om fabeldyret fugl Fønix, der genfødt rejser sig fra asken, er der næppe noget bedre eksempel på den danske restaurantscene end Restaurant Palægade.

Lige før den første nedlukning i fjor brændte restauranten, som ellers havde etableret … Læs mere

Fru Larsen med nye forpagtere er med i Årets ret med gris 2021

16. november 2021 |

Tidligere på året flyttede nye forpagtere ind på Hotel & Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg, efter at Tommy Friis valgte at trække sig fra stedet.

Til især de lokales held deler de nye forpagtere den samme passion for at levere … Læs mere

VIN UDEN PIS: Vild, vildere, vildest

11. november 2021 |

Det er efterår. Det er vildtsæson. Hvis du selv er jæger, har du allerede været i tweedtøjet adskillige gange og fået luftet din side-by-side med engelsk skæfte og sidelåse. Måske har du endda skudt noget, men ellers har du bakket … Læs mere

Stjernerestauranten Syttende deltager i Årets ret med gris

10. november 2021 |

Rasmus Palsgård fra feinschmeckeren.dk bidrager her med endnu artikel om Årets ret med gris 2021. Hvis du er nysgerrig efter at følge ham, kan du også gøre det via hans Instagram-profil.

Syttende er på ægte sønderjysk manér ikke meget … Læs mere

Pasfall er nomineret til Årets ret med gris 2021

6. november 2021 |

I denne artikel skal vi en tur omkring Pasfall i Odense.

”Gris har så mange nuancer”

For Thomas Pasfall er det altid smagen, der vinder. Netop derfor er han begejstret for at lave mad med gris, som i hans øjne … Læs mere

Meget stærkt felt: Her er de nominerede til Årets ret med gris og Årets ret med fisk & skaldyr

3. november 2021 |

Artiklen er udgivet i samarbejde med vores gode venner på migogkbh.dk

Inden længe går det igen løs til en af landets mest prestigefyldte kokkekonkurrencer.

For tiende år i træk kårer Landbrug & Fødevarer i samarbejde med White Guide Denmark ‘Årets … Læs mere

Aarke – Danskvand deluxe og meget mere.

28. oktober 2021 |

Udgivet i samarbejde med KitchenOne

Mig: Skal vi teste en boblevandsmaskine?

Webmasteren: Der er sgu da ingen som gider læse om danskvand.

Mig: Men jeg kan se mit snit til at fylde det op med alkohol…

Webmasteren: kør.

Læs mere

VIN UDEN PIS: Bordeaux med blæsten

20. oktober 2021 |

Det er som om vi har glemt bordeaux?  Rødvinene, der om noget har domineret det danske vinindtag, fra den spæde start for et halvt århundrede siden, da vi for alvor begyndte at drikke vin.  De gamle klassiske vinforretninger havde nærmest … Læs mere

VIN UDEN PIS: Rødvin længe leve – Syrah! Syrah! Syrah!

6. oktober 2021 |

Og så det lange. Syyraaaaaaaaah. Det er nemlig druen, det handler om denne gang. Du kender den også som shiraz i Australien, men det er en og samme drue.

Druen er en krydsning af to sydfranske druer, dureza og mondeuse … Læs mere

Dansk hæder til World’s 50 Best: Noma er (igen) verdens bedste restaurant

6. oktober 2021 |

Verdens to bedste restauranter ligger i København. Det står klart efter Noma og Geranium i går satte sig tungt på toppen af et stjernekapløb i verdens mest prestigefyldte prisuddeling for restauranter.

Der skulle gå lang tid, meget, meget lang tid … Læs mere

ANMELDELSE: Michelin Stars II – Nordic by Nature

24. september 2021 | | 2 Kommentarer

Michelin Stars II – Nordic by Nature er netop blevet vist ved San Sebastian Film Festival. Og hvem er bedre til at anmelde en film, der kredser om restaurant KOKS end gastromændene, der lige er returneret fra Færørerne?

Restaurant KOKS … Læs mere

ANMELDELSE: Alouette – Københavns hemmelige michelinrestaurant

24. september 2021 |

Et besøg på etstjernede Alouette er både en rejse ind i en smuk, hemmelig verden bag en grafittimalet dør og en rejse ind i et nærmest amerikansk smagsunivers. Sådan kunne en New American-cuisine-restaurant i Kansas smage, hvis den gik all in på velsmag. Læs mere